Rutin Penjagaan Rambut

Rutin Penjagaan Rambut

RUTIN PENJAGAAN RAMBUT TANPA KIMIA KERAS Tiap-tiap bulan order barang dari Young Living. Alang-alang order, join la program Essential Rewards. Dapat point. Nanti boleh tebus dengan apa-apa produk. Percuma je. ๐Ÿ˜˜ #makminyak bukan order essential oils je tau. So far dah tukar sedikit demi sedikit produk berkimia keras. Syampu, sabun, pencuci lantai, ubat gigi. Ada benda yang saya suka DIY. Ada benda suka beli ready made je. Macam shampoo ni. Tak kuasa nak DIY. Kos nak eksperimen resepi je dah mahal. Hahaha๐Ÿ˜„ Maka, belilah shampoo copaiba vanilla ni. Baunya wangi. Lembut. Cuci rambut dengan syampu kemudian bilas. Jangan lupa tenyeh

Continue Reading

Insentif September 2018

INSENTIF SEPTEMBER 2018 Pemberian secara PERCUMA ROLL-ON WELLNESS SET FOR BABIES AND KIDS. Set ini mengandungi.. โœ…6 botol roller bersaiz 10ml (turut mengandungi bancuhan resepi seperti yang tertera pada label botol) โœ…Cute label yang kalis air dan minyak โœ… Tin container (boleh muat sehingga 11 botol roller) โœ… Resepi juga diberikan jika nak ulang buat sendiri โœ… Tatacara penggunaan Anda layak dapat set ini secara PERCUMA dengan syarat dibawah : 1. Anda adalah ahli Young Living di bawah organisasi Team Mak Minyak (Hubungi saya untuk jadi ahli Young Living dan sertai Team Mak Minyak) 2. Pembelian produk Young Living minima

Continue Reading

Tip Bekerja Sambil Mengasuh Bayi

Tip Bekerja Sambil Mengasuh Bayi

TIP BEKERJA SAMBIL MENGASUH BAYI Semalam ada kelas “magical parenting education series” anjuran Dr Nurhaya Lactation Center. Saya sebagai pengajar gendongan bayi dan founder Jom Gendong diberi kepercayaan oleh DNLC untuk mengendalikan slot babywearing/Gendongan Bayi. . Saya ada bayi kecil berusia 3bulan dan masih menyusu susuibu secara eksklusif (bayi minum susuibu sahaja tanpa air masak dan makanan selama 6 bulan). Dan saya tiada pengasuh bayi untuk menjaganya semasa saya bekerja. . Bekerja sambil mengasuh anak serentak bukanlah perkara mudah tapi boleh dilakukan dengan perancangan yang baik. . Antara perkara yang saya buat untuk memudahkan pengurusan bayi adalah pengurusan masa, pengurusan

Continue Reading

Manfaat Minyak Aromaterapi Untuk Warga Emas

Manfaat Minyak Aromaterapi Untuk Warga Emas

Alhamdulillah, Puan Amalina (alin), yang baru menjadi ahli Young Living bulan lepas telah menjemput saya untuk berkongsi lebih lanjut tentang manfaat essential oils bersama rakan-rakan ibunya. Saya sangat berbesar hati memenuhi jemputan beliau. Kami bersama-sama berganding bahu menyediakan bahan-bahan keperluan untuk sesi ini. Oleh kerana majoriti risalah adalah berbahasa Inggeris, kami ambil inisiatif untuk membuat risalah ringkas dalam Bahasa Melayu. Sebagai menghargai komitmen setiap individu yang melapangkan masa hadiri sesi ini, kami ada beri sedikit ole-ole kenangan untuk dibawa balik. Kami beri 3 jenis ole-ole kepada hadirin untuk merasai sendiri pengalaman menggunakan essential oils Young Living. Klik untuk resepi penuh.

Continue Reading

The Power of Thieves Instastory

The Power of Thieves Instastory

 

Continue Reading

The Power of Thieves

The Power of Thieves

Continue Reading

Pentingnya Beli Baby Carrier Yang Selamat

Pentingnya Beli Baby Carrier Yang Selamat

Perkongsian oleh Puan Ainaa di Facebook Group Malaysian Babywearers Assalamualaikum and hi everyone! Saya nak share pengalaman saya pakai cheap baby carrier, masa tu saya dah join group ni but masih rasa tak berbaloi untuk spend money pada baby carrier. Rasa perlu share untuk everyone supaya mana2 yang maybe rasa tak berbaloi mcm saya rasa dulu, akan terbuka hati untuk cari babycarrier yang selamat. Kes ni tidak lah mendatangkan kecederaan pada baby saya yg masa tu umur 8 bulan, tapi mmg bagi pengajaran pada saya.. saya happy dapat pakai baby carrier and selalu pakai, selalu pergi shopping groceries sorang-sorang without

Continue Reading

5 Tip Asas Mulakan Bisnes Young Living

5 Tip Asas Mulakan Bisnes Young Living

Tentang ilmu bisnes ni, saya bukanlah pakar sangat. Masih lagi belajar sebab ilmu bisnes ni berkembang mengikut zaman. Namun begitu , saya ada juga sedikit pengalaman buat bisnes. Sekitar tahun 2007-2014 , walaupun bekerja sepenuh masa sebagai ahli farmasi, saya turut aktif berniaga secara online melalui website dan blog. Pernah juga miliki kedai fizikal yang menjual barangan keperluan ibu dan bayi. Selepas certified sebagai sebagai lactation consultant dan babywearing educator, fokus bisnes saya lebih kepada pendidikan (parenting class) dan consultation berkaitan penyusuan susuibu dan tatacara penggunaan alat gendongan bayi. Saya berhenti kerja sebagai ahli farmasi selepas lahirkan anak nombor 3

Continue Reading

Young Living Popular Diffuser

Young Living Popular Diffuser

Continue Reading

Cara Install Zoom Apps

Zoom adalah aplikasi percuma yang boleh digunakan di telefon/desktop untuk sertai atau host perjumpaan secara maya. Ia hampir sama seperti Face-Time dan Skype. Bezanya adalah, boleh buat perkongsian slide PowerPoint. Hal ini sangat memudahkan saya untuk buat kelas online. Kaedah dibawah adalah untuk install zoom apps di smartphone. #1 : Pergi ke Google play store. Taip zoom cliud meetings. Klik install #2 Lepas dah install zoom, klik join a meeting untuk join any online class yang saya anjurkan #3 setiap kelas online ada meeting ID. Masukkan meeting ID tersebut. Jangan lupa masukkan nama sendiri. Nama pendek pun boleh. Tak perlu

Continue Reading