Young Living APAC Convention 2018

Young Living APAC Convention 2018

Are YOU ready for our first-ever APAC Convention? Join us during February 23-25 at Malaysia’s iconic landmark – Kuala Lumpur Convention Centre (Twin Towers)! The “2018 Asia-Pacific Convention — My Destiny” gathers like-minded and passionate oil-lovers from all Asia Pacific markets including Hong Kong, Japan, Australia, Indonesia, Malaysia, Singapore, and Taiwan! Following the same look, feel, and experience of Young Living’s International Grand Convention held each year in the US, the Asia-Pacific Convention will provide all of the same hand-wrapped and localised experiences specifically tailored for our Asia-Pacific members!

Continue Reading

Pesanan Essential Rewards untuk bulan April 2019

Bulan ni order awal. Biasanya order hujung bulan 3 sebab saya order awal 1. Dapat Free Mirah face oil cleanser jika beli orange blossom cleanser Dan moisturize. Mirah face cleanser dah nak habis. Kenapa Beli kalau boleh dapat percuma 2. Orange blossom skincare for my teen daughter. Sudah Naik jerawat skit akibat perubahan hormon. Ok je kongsi pencuci muka ART cleanser dengan maknya tapi saya nak bagi satu set khas untuk kegunaan dia seorang. Kita masa remaja dulu pun dah seronok ada barang sendiri kan. 3. Promosi 10% diskaun frankincense 5ml. Yang ni takde jual loose. So haruslah grab seketul

Continue Reading

Amalan menggendong bayi bantu anak lebih tenang

Bila anak badan dedar panas nak demam, seperti biasa saya akan basahkan tuala dan lap badannya. Tapi mereka tak selesa dan selalu buangkan tuala yang kita dah letak di kepala. Bila gendong begini, tak pulak protes nak buang kain lembap tu. Mungkin sebab rasa sangat selesa digendong sampai tak kisah sangat pasal kain tu. Bila anak-anak tak sihat, biasanya akan merengek / meragam. Bila kena gendong, baru nampak lebih tenang. Saya bersyukur dilorongkan oleh Allah untuk gali ilmu gendongan bayi. Sangat memudahkan saya uruskan anak-anak tanpa rasa lelah. Jom Gendong anak dekat dihati Untuk dicintai dan dikasihi P/s : kenangan

Continue Reading

Tip musafir solo bersama bayi

Tip musafir solo bersama bayi ========================= 1. Pakai beg jenis backpack utk simpan barang keperluan asas diri dan bayi 2. Guna baby carrier yang sesuai, selesa dan selamat agar tidak lenguh mendukung bayi 3. Guna luggage bag jenis beroda jika bawa banyak pakaian/barang 4. Pakai pakaian yang selesa dan mudah bergerak 5. Doa dari Allah mintak kemudahan dan keselamatan sepanjang permusafiran 6. Sentiasa perhatikan sekeliling. Jangan lalai main telefon. Pencuri suka target orang yang lalai 7. Maklumkan pasangan anda berada dimana dan dengan siapa 8. Tenangkan diri. Jangan kelam kabut. Bayi akan gelisah dan meragam jika kita tak tenang 9.

Continue Reading

Kenangan rumah sewa di Beseri (2017-2018)

Continue Reading

Kelas Manfaat Minyak Pati dan Asas Pembuatan Losen bersama Kolej Komuniti pada 13 April 2019

Continue Reading

My Revoilution 2019

Are you ready for MY RevOILution? Join us for this exciting Young Living brand and lifestyle event. Experience the Young Living Seed to Seal promise and take an illuminating tour to get an intimate look at how Young Living stands head and shoulders above the rest when it comes to delivering the world’s purest essential oils for whole-life wellness! Registration for the guided tour for recognized Silver and above.

Continue Reading

Susah dahulu, senang kemudian

💎SUSAH DAHULU, SENANG KEMUDIAN💎 Musim panas begini, teringat kat rumah sewa lama. Waktu siang lepak luar rumah je sebab dalam rumah panas berbahang. Ibarat macam duduk dalam oven. Kat luar rumah sejuk sebab berangin. Ada banyak pokok. 🌡🔥 Jam 7malam ke atas, Kami 6 beranak duduk dalam kelambu saiz besar (size double king bed). Kegunaan kelambu bukan sekadar untuk tidur. Kami makan, minum, solat, kids buat homework, tengok tv semuanya buat dalam kelambu. Sebabnya adalah kehadiran nyamuk yang terlalu banyak ibarat lalat menghurung sampah. Haaaa. Macam tu sekali.😱 Alhamdulillah sejak aktif bisnes kecil-kecilan, dapat la pindah dan menyewa rumah yang

Continue Reading

Bila tak cukup bahan untuk buat resepi, kenalah jadi kreatif untuk guna apa sahaja yang ada

💎JANGAN RIGID, JADI KREATIF💎 Masa mula-mula join YL dulu, popular betul resepi “wellness blend”. Tapi saya tak dapat buat sebab tak cukup bahan. Essential oils oregano dan Melrose takde lagi. Belum ada bajet nak beli. Kawan-kawan yang baru beli PSK pun “frustrated” bila nak buat resepi Wellness Blend, eonya tak ada. Saya percaya dengan konsep “use what you have”. Makanya, saya guna je apa yang ada dalam Premium Starter Kit. Lahirlah dua resepi yang sangat bermanfaat ===== Resepi 1 : LLPT Ramuan : Lavender Lemon Peppermint Thieves (5 titis setiap eo untuk bancuhan sebanyak 30-50ml) Cara guna : Campurkan dalam

Continue Reading

Essential Oils Young Living : Satu Titis Banyak Manfaat

Manfaat Young Living Essential Oils memang tidak dapat disangkal lagi Dah ramai yang gunakannya termasuklah selebriti dalam dan luar negara. Selebriti ni umumnya kita tahu mereka cerewet dalam memilih barangan yang digunakan untuk diri sendiri dan keluarga. Semestinya mereka pilih produk yang berkualiti tinggi dan terbaik sahaja Jika mereka prihatin, kenapa tidak kita? Young Living Essential Oils ni untuk semua orang tau. Bukan untuk selebriti sahaja Essential Oils Young Living sangat bermanfaat untuk:- 🎉 Aktiviti lasak dan bersukan 🎉 Meningkatkan energi badan dan melegakan keletihan 🎉 Meningkatkan fokus dan tumpuan 🎉 Menyamankan udara 🎉 Meningkatkan kesihatan kulit 🎉 Membantu mengurangkan rasa resah, sedih, marah, stress

Continue Reading